ALGEMENE
VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden

U boekt uw cursus of arrangement via de site van Aura Sailing en binnen enkele dagen ontvangt u de officiële bevestiging/factuur met alle details. Bij een niet-standaard en maatwerk arrangement wordt eerst een prijsopgave gedaan en na uw akkoord volgt de officiële bevestiging/factuur met alle details.

Betaling
25% van de totale som dient uiterlijk 14 dagen na de dagtekening op de boekingsbevestiging te zijn betaald. Het restant van het cursusgeld moet uiterlijk 21 dagen voor aanvang van het arrangement zijn voldaan. U betaalt door overmaken op bankrekening

JOBOOTS BV
Nijverheidsweg 75
3771 ME Barneveld
IBAN: NL15INGB0718050398

onder vermelding van uw boekingsnummer. Dit staat op uw bevestiging.

Welke kosten zijn niet inbegrepen
Kosten voor eten en drinken zijn voor rekening van de deelnemers. U kunt zelf eten en drinken meenemen of ter plaatse inkopen doen. Voor meerdaagse tochten is eveneens niet inbegrepen haven-, brug- en sluisgelden. Veelal wordt hiervoor een boordkas gevormd. Een indicatie van bijkomende kosten is € 35,00 p.p.p.d. De instructeur of schipper wordt in de regel vrijgehouden dwz de instructeur draagt niet bij aan de boordkas. Als de cursisten besluiten om tijdens een meerdaagse cursus aan de wal te gaan eten dan bent u niet verplicht om de schipper vrij te houden. Het mag natuurlijk wel maar het is verstandig om dat vooraf met de schipper op te nemen.

Slaapzakken, kussen etc. worden door de deelnemers zelf meegenomen, evenals toiletgerei en handdoeken.

Borg en eigen risico
Bij het varen met onze eigen schepen is er geen borg verschuldigd met uitzondering van de verderop genoemde verhuur. Indien het instructieschip wordt ingehuurd van derden, kan er sprake zijn van betaling vooraf van een borgsom. Ingeval van schade wordt veelal de borg hiermee verrekend. Deze borg is voor uw rekening en dient rechtstreeks te worden voldaan. Onder voorwaarden verhuren wij soms onze eigen schepen zonder schipper/instructeur. U dient dan rekening te houden met een borgsom en een bedrag voor eigen risico van € 1.000 in geval van een kajuit zeilboot en €500 bij de verhuur van een Valk.

Annuleringsverzekering
Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan bij uw bank of verzekeringsmaatschappij.

Annuleren of omboeken
Bij annulering van een overeenkomst door een consument, heeft de ondernemer het recht om een gefixeerde (vaste) schadeloosstelling van de consument te eisen. Deze schadeloosstelling bedraagt:

  • 25% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering tot 1 maanden vóór aanvang van de cursusperiode;
  • 100% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering binnen 1 maand vóór aanvang van de cursusperiode of op de ingangsdatum van de cursus.

Het veranderen van een boeking betekent een omzetting van instructeur, geboekte boot en mogelijk accommodatie. Als de consument de overeenkomst annuleert, kan hij de ondernemer vragen of een andere persoon de overeenkomst mag overnemen via een ‘indeplaatsstelling’. Als de ondernemer daarmee akkoord gaat, heeft hij het recht om hiervoor administratiekosten ad € 40,00 in rekening te brengen.

Aansprakelijkheid
Persoonlijke schade bij ongevallen of schade aan uw eigendommen zijn in eerste instantie nadrukkelijk uitgesloten van verantwoordelijkheid door Aura Sailing. De zeilschool is alleen verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid. In voorkomende gevallen zal in tweede instantie bij verzekeraar een claim worden ingediend. Het is aan de verzekeraar of alsnog tot een vorm van schadeloosstelling wordt overgegaan.

Doorgaan van arrangementen
Bootbeschikbaarheid of persoonlijke omstandigheden zijn voor u als klant geen redenen om kostenloos de boeking te annuleren. Verwachte weersomstandigheden (teveel wind en/of heftige regen/onweersbuien) kunnen aanleiding zijn om de start van het arrangement te verplaatsen. De zeilschool uiterlijk 1 dag voor aanvangsdatum een beslissing. U wordt hiervan telefonisch of via de mail op de hoogte gebracht. Bij twijfel kunt u navragen. Een alternatieve periode wordt zo mogelijk direct afgesproken. Mocht eind november blijken dat er geen overeenstemming is bereikt dan kan Aura Sailing besluiten tot geheel of gedeeltelijke terugbetaling.