ssvsvaSDCSSDAC

Nieuwe instructeurs gezocht

13 jan 2019

Zeilinstructeur CWO worden in Friesland bij zeilschool Aura Sailing.
Ieder voorjaar starten we met twee aparte trainingsprogramma’s voor toekomstige CWO-instructeurs op kajuitzeiljachten en kielboten. Voor goede zeilers die een stapje verder willen. Zeilinstructeurs geven op vrijwilligersbasis les en ontvangen per instructiedag een onkostenvergoeding.

Programma kajuitzeiljacht start 30/31 maart 2019. Het kielbootprogramma start een week later.
Allereerst wordt de eigen vaardigheid op het vereiste CWO-niveau gebracht. Dit zijn een aantal trainingsdagen, afgesloten met een examen (praktijk en theorie). Deze afronding is aansluitend in het voorjaar van 2019. Afhankelijk van het instapniveau zijn er gemiddeld zo’n 7 – 10 trainingsdagen nodig.

Zijn er nog plaatsen beschikbaar?
De opleiding instructeur Jachtzeilen 2019 zit nagenoeg vol. Alleen in overleg kan er misschien nog iemand bij. Informeer per telefoon of mail. Voor de opleiding Valk-instructeur is er nog voldoende ruimte.

Didactiek en systematiek
Al tijdens de trainingsdagen starten we in de avonduren met de onderdelen didactiek en systematiek. Deze zijn gericht op het lesgeven volgens CWO-normen en alles wat daarmee te maken heeft. Meestal is er een aanvullend weekend nodig. Het helpt je om jouw portfolio samen te stellen.

Proeven van Bekwaamheid
Volgens CWO-normen wordt er competentiegericht opgeleid. Bestaande vaardigheden tellen mee. In een persoonlijk portfolio wordt op de eisen ingegaan en beschreven hoe er aan wordt voldaan. Aan het einde van de opleiding wordt de portfolio getoetst, evenals praktijkeisen zoals lesgeven.

Nadere informatie
Wil je meer weten, stuur dan een mailtje en je ontvangt vrijblijvend het informatiemateriaal. Een telefoontje is natuurlijk ook goed. Het geeft de mogelijkheid om te overleggen of het iets voor je is.