ssvsvaSDCSSDAC

Nieuwe instructeurs gezocht

01 jan 2018

Zeilinstructeur CWO worden in Friesland bij zeilschool Aura Sailing.
Ieder voorjaar starten we met twee aparte trainingsprogramma’s voor toekomstige CWO-instructeurs op kajuitzeiljachten en kielboten. Voor goede zeilers die een stapje verder willen. Zeilinstructeurs geven op vrijwilligersbasis les.

Programma start 3/4 februari 2018
Allereerst wordt de eigen vaardigheid op het vereiste CWO-niveau gebracht. Dit zijn een aantal trainingsdagen, afgesloten met een examen (praktijk en theorie). Deze afronding in het voorjaar van 2018. Afhankelijk van het instapniveau zijn er gemiddeld zo’n 7 – 10 dagen nodig.

Didactiek en systematiek
Al tijdens de trainingsdagen starten we in de avonduren met de onderdelen didactiek en systematiek. Deze zijn gericht op het lesgeven volgens CWO-normen en alles wat daarmee te maken heeft. Meestal is er een aanvullend weekend nodig. Het helpt je om jouw portfolio samen te stellen.

Proeven van Bekwaamheid
Volgens CWO-normen wordt er competentiegericht opgeleid. Bestaande vaardigheden tellen mee. In een persoonlijk portfolio wordt op de eisen ingegaan en beschreven hoe er aan wordt voldaan. Aan het einde van de opleiding wordt de portfolio getoetst, evenals praktijkeisen zoals lesgeven.

Nadere informatie
Wil je meer weten, stuur dan een mailtje en je ontvangt vrijblijvend het informatiemateriaal. Een telefoontje is natuurlijk ook goed. Het geeft de mogelijkheid om te overleggen of het iets voor je is.