ssvsvaSDCSSDAC
Ga Terug naar Home

Nieuwe instructeurs gezocht

13 jan 2019

Zeilinstructeur CWO worden in Friesland bij zeilschool Aura Sailing.
Ieder voorjaar starten we met twee aparte trainingsprogramma’s voor toekomstige CWO-instructeurs op kajuitzeiljachten en kielboten. Voor goede zeilers die een stapje verder willen. Zeilinstructeurs geven op vrijwilligersbasis les en ontvangen per instructiedag een onkostenvergoeding.

Programma kajuitzeiljacht start 30/31 maart 2019. Het kielbootprogramma start een week later.
Allereerst wordt de eigen vaardigheid op het vereiste CWO-niveau gebracht. Dit zijn een aantal trainingsdagen, afgesloten met een examen (praktijk en theorie). Deze afronding is aansluitend in het voorjaar van 2019. Afhankelijk van het instapniveau zijn er gemiddeld zo’n 7 – 10 trainingsdagen nodig.

Zijn er nog plaatsen beschikbaar?
De opleiding instructeur Jachtzeilen 2019 zit nagenoeg vol. Alleen in overleg kan er misschien nog iemand bij. Informeer per telefoon of mail. Voor de opleiding Valk-instructeur is er nog voldoende ruimte.

Didactiek en systematiek
Al tijdens de trainingsdagen starten we in de avonduren met de onderdelen didactiek en systematiek. Deze zijn gericht op het lesgeven volgens CWO-normen en alles wat daarmee te maken heeft. Meestal is er een aanvullend weekend nodig. Het helpt je om jouw portfolio samen te stellen.

Proeven van Bekwaamheid
Volgens CWO-normen wordt er competentiegericht opgeleid. Bestaande vaardigheden tellen mee. In een persoonlijk portfolio wordt op de eisen ingegaan en beschreven hoe er aan wordt voldaan. Aan het einde van de opleiding wordt de portfolio getoetst, evenals praktijkeisen zoals lesgeven.

Nadere informatie
Wil je meer weten, stuur dan een mailtje en je ontvangt vrijblijvend het informatiemateriaal. Een telefoontje is natuurlijk ook goed. Het geeft de mogelijkheid om te overleggen of het iets voor je is.


CWO-eisen Jachtzeilen

16 dec 2018

Na een seizoen met de nieuwe CWO-eisen van het Jachtzeilen te hebben gewerkt kwam de volledige staf bij elkaar voor de evaluatie. De discipline Jachtzeilen is ontstaan uit het samenvoegen van Kajuitjachtzeilen en Zeezeilen want deze oude disciplines kenden vrijwel dezelfde CWO-eisen. Doordat de discipline Jachtzeilen twee “varianten” kent, namelijk non-tidal en tidal is er in de praktijk niet zoveel veranderd. Beide varianten bieden we aan. Volgend jaar weer verder. Het lesprogramma 2018 eindigt 28 oktober. In 2019 starten de cursussen in april.


Nieuwe zeilen voor de Tessa

25 aug 2017

sail_1010

Nieuwe zeilen was niet direct nodig. Maar als ze er dan op staan . . . geweldig! Bedankt UK De Vries Sails voor jullie snelle service en super kwaliteit.


Vakantie op de Waddenzee

20 jun 2017

Deze vakantie wilden we iets heel anders doen en hebben we een zeilcursus geboekt bij Aura Sailing. Het leek ons wel leuk en dat was het ook. Gisteren zijn we teruggekomen van een fantastische week. Met een zeiljacht een week op pad met onze eigen schipper. Hij liet ons genieten en ondertussen leerde we van alles over over zeilen. Onze tocht ging over de Waddenzee. Wat is dat een prachtig gebied en het is echt spannend om ondiepe geulen en droogvallende platen mee te maken. Die zeehonden kopjes waren de slagroom op de taart.


Actief

30 mei 2017

Ik houd van een actieve vakantie en deze keer wilde ik serieus met zeilen aan de gang. Daarom boekte ik een zeilcursus van 4 dagen bij Aura Sailing. We waren met z’n drieën aan boord en onze instructeur liet ons volop oefenen. Alles wat we deden en leerden werd bijgehouden op een leskaart. We leerden alles van zeilen en aanleggen en wat er allemaal bij hoorde. Het was hartstikke leerzaam en we hebben een hoop lol gehad. Een aanrader.


Luxe zeiljacht Tessa

09 aug 2017

Zomaar een berichtje van ons. Wil je echt iets spannends doen, boek dan eens een dagcursus bij Aura Sailing. ’s Morgens stapten we aan boord van de Tessa, een prachtig zeiljacht met veel luxe aan boord. Je zou er zomaar een aantal weken mee weg kunnen. Wij gingen maar één dag, maar we hebben ongelooflijk veel geleerd. En na afloop hadden we het gevoel alsof we al dagen aan boord waren. Onze instructeur was echt een professional die ons haarfijn aanvoelde.


Zeilcursus bij Aura Sailing

25 jul 2017

Zondag volgde ik een zeilcursus bij Aura Sailing. Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken. Ik heb veel geleerd. De instructeur zorgde voor een goede afwisseling tussen oefenen en gewoon lekker even zeilen. Hij gaf les op een deskundige en prettige manier. Ik ga volgend jaar zeker nog een keertje terug, want ik het graag goed leren om zelfstandig met een zeiljacht op pad te kunnen gaan.


Met een Valk het water op

30 sep 2017

Voor iedereen die vanaf het terras aan het water wel eens dromerig kijkt naar al die mooie bootjes zeg ik . . . ga gewoon een keertje beginnen met een dagje zeilen op een Valk. Bij Aura Sailing kun je zo’n dagje boeken en je krijgt je eigen schipper mee. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben.