+31(0)513-241555
language NL DE EN

Over ons

Locatie
De thuisbasis van onze zeilschool is in Langweer. Dit sfeervolle Friese dorp is op loopafstand en volledig gericht op de watersport. Flaneren langs havens, winkels en talrijke restaurants met terrasjes.

Direct aan de haven van Noël Watersport hebben wij onze wallocatie. De zeilschoolboten liggen direct voor de deur en u kunt zo aan boord. Bij onze locatie zijn douches en toiletten. Er is ook een verhuurbedrijf.

Vaargebied
Vanuit de haven zijn we direct op de prachtige Langweerder Wielen, centraal gelegen in het Fries Merengebied en op korte afstand van het bekende Sneekermeer. Dit is veelal het vaargebied voor onze dagtochten. Met meerdaagse tochten komen we op het IJsselmeer en afhankelijk van de beschikbare tijd en het weer ook op de Waddenzee.

Instructeurs
De zeilinstructeurs van Aura Sailing hebben een grote praktijkervaring. Voordat zij bij ons kwamen, hebben ze jarenlang met zeilschepen gevaren en meestal bezitten ze een eigen schip. Vanuit die achtergrond hebben wij ze opgeleid tot officiële CWO-instructeurs. Met dezelfde passie waarmee ze zelf varen, geven ze u vakkundig les op onze zeiljachten en Valken. U haalt het maximale uit uw zeilcursus.

Zeilinstructeurs gezocht
Er is altijd wel plaats voor de ervaren schipper die zich aangesproken voelt bij onze visie op lesgeven. U weet veel van zeilen af en gaat gemakkelijk zelfstandig op pad. Natuurlijk heeft u plezier in kennis overdragen en u bent service gericht. Dan zien wij u graag in onze instructeursopleiding. Neem contact op als u geïnteresseerd bent en vraag de brochure.

Met welke schepen varen wij?
Onze cursussen zijn op een kajuitzeiljacht of een Valk. Met uw cursusdoel voor ogen bepaalt u de keuze. Voor les op een zeiljacht gebruiken we o.a. een Beneteau 321 met een lengte van ruim 10 meter en 3 slaapcabines. Onze boten zijn van alle gemakken voorzien. Soms huren we een iets kleinere boot in, met name als het gaat om instructie op de Friese Meren.

Les op een open boot zoals de Valk betekent sportiever varen en elke windverandering vraagt om actie. Verhuurbedrijven bieden dit type veelvuldig aan.

Les op eigen of gehuurd schip
Bij de start van vaarvakanties met een gehuurd schip zorgt een opfriscursus voor veiligheid en zekerheid. De instructeur komt een dag bij u aan boord. Dat kan ook bij uw eigen schip. Vraag ons vrijblijvend welke mogelijkheden wij bieden.