+31(0)513-241555
language NL DE EN

Privé cursussen

Privé cursussen

Wat houdt een privécursus in?
Het doel is natuurlijk zeilen leren en daarna zelf op pad gaan. Vaak wilt u dat gaan doen met uw partner of gezin. Of met familie, vrienden, collega’s, etc. Samen zeilles krijgen is dan de beste methode en zo raakt u ook op elkaar ingespeeld. Bij een privé cursus krijgt u samen les en er zijn geen andere deelnemers aan boord. Qua prijs is het ook gunstig want reeds bij 2 personen is deze gelijk aan twee individuele boekingen. Terwijl u nog 1 of 2 personen extra kunt meenemen. Als maximum houden we 3 – 4 deelnemers aan, omdat iedereen de nodige aandacht moet krijgen tijdens het oefenen.

Klik hier voor een video van een instructietocht op het IJsselmeer.

Valk of kajuitzeiljacht?
Zowel op Valk als kajuitzeiljacht wordt er lesgegeven. De keuze is meestal afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft. Misschien helpt het onderstaande iets bij uw keuze.

Valk
Wilt u in de toekomst af en toe een dagtocht maken dan is een Valk een leuke boot om dat mee te doen. Een Valk is een sportieve, open zeilboot van ruim 6,50 meter. De boot is zeer stabiel en een goede zeiler. Op zeer veel plaatsen in Nederland kunt u een Valk huren om daarmee zelf het water op te gaan. Bovendien leert u het beste zeilen op een open zeilboot, want u ervaart zeer direct wat de wind doet en hoe u daar uw voordeel uit kunt halen. Op Valk zijn alleen dagcursussen mogelijk, ook bij meerdere dagen achter elkaar. Desgewenst zijn er in de buurt diverse mogelijkheden om te overnachten.

Kajuitzeiljacht
Is uw doel om op termijn grotere tochten te gaan maken of wilt u meer luxe en voorzieningen aan boord? Dan adviseren wij om direct op een kajuitzeiljacht te starten. De weg naar uw doel is dan de meest directe. Veel voorkomend is de wens om later een zeilvakantie te boeken en zich met een cursus hiervoor te bekwamen. In Nederland, Kroatië, Griekenland, Turkije of waar dan ook. Een kajuitzeiljacht is complexer en daarom is de leerweg naar zelfstandig schipper ook wat langer. Maar het genieten start tijdens de cursus.

Dagcursus of meerdaags?
Op een zeiljacht kunt u dagcursussen en meerdaagse instructietochten boeken. Bij een dagcursus krijgen starters een “stoomcursus” zeilen en bij eventuele volgende dagen wordt de kennis en ervaring verder uitgebreid. Een goede manier om te ervaren wat zeilles en het verblijf aan boord in houdt.  Om alle aspecten van het zeilen en varen met een kajuitzeiljacht te leren, is een meerdaagse instructietocht de aangewezen keuze. U leert tochtplanning, de invloed van het weer, bruggen en sluizen en vreemde havens. Inclusief de instructeur bent u een aantal dagen met elkaar op pad. Eten en slapen doet u aan boord. Er zijn 2 of 3 hutten met een dubbel bed en een slaapplaats in de salon. Een complete keuken, zitruimte in de salon, navigatiehoek, douche, toilet, warm/koud water, etc. zorgen voor een prettig verblijf. Kortom . . een prachtige ervaring om zo zeilen te leren en de meesten ervaren het ook als een korte vakantie.

Alleen deelnemen aan een cursus

Jaaroverzicht cursusdata voor individuele deelnemers

Samen een privécursus boeken

Jaaroverzicht cursusdata voor privécursussen