De beste zeilcursus voor volwassenen
This is telephone text +31 (0)6 53 25 60 21
language DutchEnglishFrenchGerman
ssvsvaSDCSSDAC

Zeilinstructeur CWO opleiding

Zeilinstructeur CWO worden in Friesland bij zeilschool Aura Sailing.
Ieder najaar starten we met twee aparte trainingsprogramma’s voor toekomstige CWO-instructeurs op kajuitzeiljachten en kielboten. Voor goede zeilers die een stapje verder willen. Zeilinstructeurs geven op vrijwilligersbasis les.

Programma 2021
Allereerst wordt de eigen vaardigheid op het vereiste CWO-niveau gebracht. Dit zijn een aantal trainingsdagen, afgesloten met een examen (praktijk en theorie). Deze dagen zijn deels in het najaar 2021 en worden voortgezet in het vroege voorjaar van 2022. Afhankelijk van het instapniveau zijn er gemiddeld zo’n 7 – 10 dagen nodig.

Didactiek en systematiek
Al tijdens de trainingsdagen starten we in de avonduren met de onderdelen didactiek en systematiek. Deze zijn gericht op het lesgeven volgens CWO-normen en alles wat daarmee te maken heeft. Meestal is er een aanvullend weekend nodig. Het helpt je om jouw portfolio samen te stellen.

Proeven van Bekwaamheid
Volgens CWO-normen wordt er competentiegericht opgeleid. Bestaande vaardigheden tellen mee. In een persoonlijk portfolio wordt op de eisen ingegaan en beschreven hoe er aan wordt voldaan. Aan het einde van de opleiding wordt de portfolio getoetst, evenals praktijkeisen zoals lesgeven.

Nadere informatie
Wil je meer weten, stuur dan een mailtje en je ontvangt vrijblijvend het informatiemateriaal. Een telefoontje is natuurlijk ook goed. Het geeft de mogelijkheid om te overleggen of het iets voor je is.

Meer weten van Aura Sailing
Zeilschool Aura Sailing biedt een scala aan zeilcursussen. Kijk eens verder op onze site.