VEELGESTELDE
VRAGEN (FAQ)

Veelgestelde vragen

Welke zeilervaring moet ik hebben voor een cursus bij Aura Sailing?

U hoeft geen ervaring te hebben. Op elk (CWO) niveau bied Aura Sailing cursussen aan. Voor beginende en gevorderde zeiler, non tidal en tidal.

Wat moet ik meenemen op een meerdaagse cursus?
  1. Slaapzak
  2. Kussensloop
  3. Toilettas met inhoud
  4. Handdoek
  5. Zwemkleding
  6. Zeilpak of echte waterdichte kleding (laarsjes kunnen prettig zijn)
  7. Voldoende schone en warme kleding voor na het zeilen
  8. Zonnebrandcrème
  9. Zonnebril

Hoe werkt de boordkas?

De kosten van het eten/drinken aan boord, haven/bruggeld worden gezamenlijk geregeld middels een boordkas. De instructeur wordt vrijgehouden.

Krijg ik een bevestiging na een online boeking?

Ja, u ontvangt nadat u een boeking heeft gedaan via de website altijd een bevestiging van de boeking. Nadat de aanbetaling is gedaan is de boeking definitief.

Biedt Aura Sailing ook overnachtingen aan in Langweer?

U slaapt bij een meerdaagse cursus op de kajuitzeilboot. Er zijn voldoende hotels, pensions en bed & breakfast gelegenheden in de buurt van Langweer. U kunt uw verblijf prima combineren met een zeilcursus op onze Valk voor 1 of meerdere dagen. Graag helpen wij u bij het vinden van een geschikte accommodatie

Kunnen (de eigen) kinderen mee varen op een privécursus?

Dat is in overleg zeker mogelijk. De ouders zijn verantwoordelijk voor de kinderen maar de schipper blijft natuurlijk te allen tijde verantwoordelijk voor het reilen en zeilen aan boord.

Zijn er ook reddingsvesten aan boord?

Jazeker, er is voor iedere cursist een reddingsvest aan bord.

Hoe laat beginnen de 1-daagse cursussen?

De cursus start om 09:30 bij de wallocatie in de haven. We nemen hier alle formaliteiten nog even onder het genot van een kop koffie/of thee door en dan gaan ze zo snel mogelijk het water op. We zijn rond 17:00 weer in de haven.

Wat doen we bij slechte weersvoorspellingen?

Als de instructeur van mening is dat het onverantwoord is om het water op te gaan, wordt de cursus verplaatst naar een nader te bepalen datum. Uiteraard houden we ook rekening met uw wensen.

nl_NLNL