AURA SAILING
OVER ONS

Over ons

Aura Sailing is de CWO gecertificeerde zeilschool voor volwassenen gelegen in het friese Langweer. Ons enthousiasme voor zeilen en zeilen leren, merkt u tijdens de cursussen. Wij willen graag onze passie aan u overbrengen op een manier die bij u én bij ons past. Met maatwerk, elke dag weer. Met ons team doen we dat al sinds 2008. We zijn aangesloten bij de CWO, de landelijke “keurmerk” organisatie voor zeilscholen. Dit keurmerk staat garant voor een uniform lesprogramma en een kwalitatieve diplomalijn. 

Onze wallocatie en vaargebied
De thuisbasis van onze zeilschool is in Langweer. Direct aan de haven van Noël Watersport hebben wij onze wallocatie. De zeilschoolboten liggen direct voor de deur en u kunt zo aan boord. Bij onze locatie zijn douches en toiletten aanwezig en in onze mooie „Sailor Lounge“ kunt u graag van een warmende kop koffie genieten. Vanuit de haven zijn we direct op de prachtige Langweerder Wielen, centraal gelegen in het Fries Merengebied en op korte afstand van het bekende Sneekermeer. Dit is veelal het vaargebied voor onze dagtochten. Met meerdaagse tochten zetten we koers naar het IJsselmeer met zijn vele mogelijkheden. Afhankelijk van de cursus en natuurlijk het weer, is de Waddenzee ook een erg populaire bestemming.

Met welke schepen varen wij?

Wij bieden één en meerdaagse cursussen aan op een kajuitzeiljacht of een open kielboot. Afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft kiest u voor een van de diverse cursussen. Voor les op een zeiljacht gebruiken we o.a. een Beneteau Oceanis 321 met een lengte van ruim 10 meter en 3 slaapcabines. De open kielboten zijn van het type Valk. Onze boten zijn van alle gemakken voorzien.

Onze Instructeurs

Onze Instructeurs hebben een jarenlange praktijkervaring en zijn veelal in het bezit van een eigen zeilschip. Zonder uitzondering hebben allen de opleiding tot officiële CWO-instructeurs gevolgd en met dezelfde passie en vakkundigheid waarmee ze zelf varen, leren ze u ook om te gaan met een zeiljacht of een open kielboot. Een garantie voor een goede maar vooral ook motiverende opleiding.

Les op uw eigen schip of een gehuurd schip

Heeft u een vaarvakantie met een gehuurd schip gepland en wilt u een opfriscursus voor veiligheid en zekerheid volgen? Heeft u zelf een schip aangeschaft en wilt u samen met een ervaren instructeur de basis doornemen en ervaring opdoen, wij doen het graag. Vraag ons vrijblijvend welke mogelijkheden wij bieden.

Het Team

Marcel
  Marcel

  Office NL / Eigenaar

  Jeroen
   Jeroen

   Office DE / Eigenaar

   Jan
    Jan

    CWO Opleider / Instructeur

    Rob
     Rob

     CWO Instructeur

     Jeroen
      Jeroen

      CWO Instructeur

      Roel
       Roel

       CWO Instructeur

       Peter
        Peter

        CWO Instructeur

        Johan
         Johan

         CWO Instructeur

         Jos
          Jos

          CWO Instructeur

          Ernst Jan
           Ernst Jan

           CWO Instructeur