Dagcursus open kielboot
(Valk)

Duur

1 dag

Deelnemers

max 3 pers.

CWO

Kielboot 1,2,3,4

Prijs

vanaf €125 p.p.

Een intensieve stoomcursus en een complete praktijkdag op een van onze Valken. U leert bij ons de belangrijkste zeilvaardigheden. Deze individuele cursus is geschikt voor beginnende zeilers, maar ook voor gevorderden. Bij deze dagcursus leert u algemene zeilvaardigheden, maar ook lastige manoeuvres en zelfstandig schipperen. Wij leren u effectief en veilig te varen zodat u ook zonder begeleiding zonder stress het water op kunt.

Wat houdt een “individuele” cursus in?

U neemt samen met andere individuele cursisten deel aan een dagcursus zeilen. Aan boord zijn in totaal maximaal 3 deelnemers en uiteraard de instructeur. U leert naast het zeilen ook nog interessante mensen kennen met wie u de dag doorbrengt. Het gezamenlijk bespreken en uitvoeren van de manoeuvres zorgt voor een steile leercurve. Lessen worden altijd op uw niveau aangeboden.


Vaargebied:
Voor de 1-daagse cursussen varen we bij wijze van spreken in onze “achtertuin”, de Langweerder Wielen en de omringende Friese meren. Dit prachtig en afwisselend vaargebied is bij uitstek geschikt voor een heerlijke en leervolle dag op het water. We varen op open water maar ook door kanalen en sluizen en kunnen zodoende een heel gevarieerd en breed zeil en lesprogramma aanbieden.


Cursusinhoud:
Zeilles in een Valk. Wat is er mooier dan zeilen in een open boot in Friesland. Met een Valk komt het echt aan op zeilen en je bent dicht bij de natuur. Misschien is het wel de beste manier om zeilen te leren. In deze dagcursus leggen we de nadruk op  goed en veilig varen. Zeilmanoeuvres. Methodes aanleggen/afvaren. U leert de belangrijkste zeil vaardigheden, zelfstandig schipperen, aansturen, manoeuvreren en samenwerken. Uitermate geschikt voor beginnende zeilers, maar ook voor gevorderden want er wordt altijd op uw niveau leerstof aangeboden. Uw vorderingen worden daarbij bijgehouden in het CWO Waterpaspoort zodat elke zeildag u dichter bij uw persoonlijke doelstelling brengt.


Praktisch:
Inschepen om 9:30 aan onze steiger direct voor de zeilschool. In deze dagcursus leggen we de nadruk op  goed en veilig varen. Zeilmanoeuvres. Methodes aanleggen/afvaren. Uw groep leert de belangrijkste vaardigheden. Uitermate geschikt voor beginnende zeilers, maar ook voor gevorderden. Want er wordt altijd op uw niveau leerstof aangeboden. Zelfstandig schipperen, aansturen, manoeuvreren en samenwerken. 17.30 aanleggen wallocatie zeilschool.

Boekingskalender open kielboot dagcursus individueel

U kunt door de verschillende maanden bladeren en of meerdere maanden inschakelen. Klik eerst op de begindatum daarna op de einddatum en vul vervolgens het formulier in. Uw boekingsaanvraag wordt binnen enkele minuten per mail bevestigd. Na ontvangst controleren wij de boeking en sturen u binnen 24 uur een offerte. De boeking is bindend als er na 10 dagen een aanbetaling van 25% is voldaan. Mochten hierover vragen zijn neem dan gerust contact met ons op.

nl_NLNL