CWO Dagcursus
kajuitzeiljacht

CWO Dagcursus kajuitzeiljacht (individueel)

Duur

1 dag

Deelnemers

max 3 pers.

CWO

Jachtvaren 1,2,3,4

Prijs

vanaf €155,- p.p.

Op een ruim en comfortabel 32-38 voets jacht leert u samen met uw medecursisten de belangrijkste vaardigheden voor het zeilen op een kajuitzeiljacht. Deze cursus is geschikt voor beginnende zeilers, maar ook voor gevorderden. Bij deze dagcursus leert u algemene zeilvaardigheden, maar ook lastige (haven)manoeuvres en zelfstandig schipperen. Wij leren u effectief en veilig te varen zodat u ook zonder begeleiding ontspannen het water op kunt. Uw lunch en drinken neemt u zelf mee, of na overleg lunchen we in een gezellig restaurant aan het water. Wij zorgen onderweg voor de koffie en thee.

Het vaargebied is de Langweerder Wielen en de omringende meren.


Wat houdt precies een „individuele“ cursus in?

U neemt samen met andere individuele cursisten deel aan een dagcursus zeilen. Aan boord zijn in totaal maximaal 3 cursisten en uiteraard de instructeur. U leert naast het zeilen ook nog interessante mensen kennen met wie u de dag doorbrengt. Het gezamenlijk bespreken en uitvoeren van de manoeuvres zorgt voor een steile leercurve. Lessen worden altijd op uw niveau aangeboden.


Vaargebied:
Voor de 1-daagse cursussen varen we bij wijze van spreken in onze „achtertuin“, de Langweerder Wielen en de omringende Friese meren. Dit prachtig en afwisselend vaargebied is bij uitstek geschikt voor een heerlijke en leervolle dag op het water. We varen op open water maar ook door kanalen en sluizen en kunnen zodoende een heel gevarieerd en breed zeil en lesprogramma aanbieden.


Cursusinhoud:
In deze dagcursus leggen we de nadruk op  goed en veilig varen. Zeilmanoeuvres. Methodes aanleggen/afvaren. U leert de belangrijkste zeil vaardigheden, zelfstandig schipperen, aansturen, manoeuvreren en samenwerken. Uitermate geschikt voor beginnende zeilers, maar ook voor gevorderden want er wordt altijd op uw niveau leerstof aangeboden. Uw vorderingen worden daarbij bijgehouden in het CWO Waterpaspoort zodat elke zeildag u dichter bij uw persoonlijke doelstelling brengt.


Praktisch:
Inschepen om 9:30 aan onze steiger direct voor de zeilschool. Aan boord is koffie en thee aanwezig. Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen en een lunchpaket/drinken. Koffie en thee is aan boord. In de prijs is het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen.

Boekingskalender kajuitzeiljacht dagcursus individueel

U kunt door de verschillende maanden bladeren of meerdere maanden inschakelen. Klik twee keer op de datum die u wilt boeken (1x als begindatum en 1x als einddatum). Onderaan de kalender verschijnt uw reservering, vul vervolgens het formulier in. Kortingen voor een derde en vierde persoon zijn alleen van toepassing als het aantal personen juist wordt aangegeven. Uw boekingsaanvraag wordt binnen enkele minuten per mail bevestigd. Na ontvangst controleren wij de boeking en sturen u binnen 24 uur een offerte voor uw boeking. De boeking is bindend als er na 10 dagen een aanbetaling van 25% is voldaan. Mochten hierover vragen zijn neem dan gerust contact met ons op.